Biscuiți cu lavandă

Azi e sâmbătă. Zi de prăjitură.

Una dintre prăjiturile sâmbetelor din vremea comunistă era semiluna, o prăjitură din pandișpan cu aromă de coajă de lămâie. Pe vremuri, lămâia, dar și ouăle, erau un lucru rar.

Vremurile s-au schimbat. Se pare că vine moda prăjiturilor cu lavandă.
Biscuiții cu lavandă sunt delicioși, plăcut-interesant-aromați. Se potrivesc perfect cu o cană de ceai, de cafea, de lapte, sau chiar lângă înghețată.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr zahăr
  • 7 flori de lavandă
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de apă rece
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (opțional)

Într-un vas mai mare amestecăm cu mâna făina, untul, sarea și bicarbonatul până la omogenizare.

Adăugăm zaharul și florile de lavandă tăiate mărunt și mai amestecăm puțin. Mai punem oul  și dacă este nevoie adăugăm și apă. Frământăm aluatul câteva minute, până la omogenizare. Dacă are aspect sfărâmicios nu e nici o problemă: cu atât vor fi biscuiții mai fragezi.

Împachetăm aluatul în folie de plastic și o dăm la frigider cam o jumătate de oră.

Încălzim cuptorul la 180 de grade și scoatem aluatul din frigider. Îl întindem pe masa de lucru, pe care în prealabil am presărat făina, să ajungă la grosimea de 0,5 cm.

Apoi, cu un pahar cu buze subțiri, ( sau cu o formă ) decupăm biscuiții pe care-i punem în tava în care am pus hârtie de copt.

Se coc 15-20 minute, până devin aurii.

Sigur că n-am trecut unele mici amănunte, care ar fi necesare la prepararea biscuiților, pentru începători.
Orice sugestie sau comentariu sunt binevenite!
Să aveți o sâmbătă minunată, înlavandinată!

2 comments

Lasă un răspuns